zondag 26 november

Laat jezelf horen!

Zondag komt de extreem rechtse groepering pegida naar Nijmegen. Deel van de antiracistische actiemarathon zullen acties zijn om pegida tegen te gaan. We roepen iedereen op om zondag 26 november om 13uur naar het Joris Ivensplein in Nijmegen te komen. (Hier gaat pegida verzamelen.) Laat jezelf horen, breng borden met antiracistische teksten mee en sta ze in de weg!

Tijd: 13:00
Plek: Joris Ivensplein, Nijmegen


Dagcafé en tentoonstelling

Terwijl buiten de acties tegen Pegida hopelijk de stad vullen met prachtige bordjes, banners en leuzen, zorgt het dagcafé voor een moment van rust voor iedereen die even overweldigd is of behoefte heeft aan wat warmte. Hier is gewoon koffie, thee en de verschillede mini-tentoonstellingen zijn er nog te zien.

Tijd: 11:00-19:00
Plek:  De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen


Nijmegen tegen Racisme, voor Grenzenloze Solidariteit: Een Block Party!

Het evenement zal plaatsvinden van 15:30 tot 17:00 op het Mariënburgplein (Tweede walstraat/Mariënburg/v. Broeckhuysenstraat, ook wel bekend als het ‘Faberplein’). Er zal live-muziek zijn, sprekers en stands.

Sprekers

 • Just People
  Onafhankelijk informeel collectief van vrijwilligers dat directe steun en activiteiten organiseert met mensen die als vluchteling naar Nijmegen zijn gekomen.
 • Anya Topolski
  Politiek filosoof aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en oprichter van Een Andere Joodse Stem en schrijfster van meerdere artikelen over cultuur, religie en politiek.
 • Nazima Shaikh
  Lokale anti-racisme activist die de stem van veel méér mensen die in onze samenleving te weinig zichtbaarheid krijgen, naar voren probeert te brengen. Ze sprak het afgelopen jaar tijdens ‘Nijmegen Against Hate’, de ‘Womens March’ en over haar bewustwordingsproces rondom racisme en Zwarte Piet. Ze staat voor een maatschappij waar diversiteit de norm en dagelijkse gang van zaken is.
 • Wij Zijn Hier
  Groep vluchtelingen uit Amsterdam die besloten hebben de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken, door zich niet meer te verschuilen maar juist de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen.

Muziek

 • Shireen
  Crisis Folk powerd by the Ukelele
 • Antilectual
  Nijmeegse melodieuze punkrock-trio
 • DJ Psix
  HipHop DJ en producer. Van o.a. ‘Fight the Power’ en Hip-Hopstandelingen

Stands

 • Vrije Bond
 • Anarchistische Groep Nijmegen

Tijd: 15:30 tot 17:00
Plek: Mariënburgplein


Afterparty

Er is maar één manier om onze antiracistische marathon af the sluiten: samen. Kom langs en deel het einde van een fantastisch weekend met ons. Heb je behoefte aan een plekje om te zitten en te praten, of juist aan een kans om de energie die je nog over hebt in dans om te zetten? We zorgen voor beiden.

Tijd: 20:30-23:30
Plek: De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen

Advertenties